Currículum Coral

La CORAL IES del CORO de Sentmenat naix en 2007 per iniciativa del departament de MÚSICA de l’institut Sentmenat, format aleshores per Sergi Edo i Marta Ruiz. Va fer el primer concert en març de 2008 participant en la Trobada de Corals de secundària amb el nom de Coral IES Sentmenat. A partir de 2010 es desvincula progresivament de l’Institut Sentmenat al formar l’Associació Coral IES Sentmenat. Des de 2019 la Coral forma part de la Societat Coral “El CORO” de Sentmenat, amb el nom de Coral IES del Coro de Sentmenat.

Sota la direcció de Sergi Edo Tatay, la coral és una formació d’unes 18-20 blanques d’entre 11 i 17 anys, que han passat una prova de veu i d’oïda. La coral rep formació en tècnica vocal de la cantant d’òpera Assumpta Cumí.

Retaule 2013

Retaule 2013

Ha fet concerts per diferents llocs de Catalunya com ara Sentmenat, Sabadell, Esplugues, Barcelona, Castellar del Vallès, La Seu d’Urgell, Lleida, Manresa, Malgrat de Mar, Ripollet, Girona, La Llagosta entre d’altres, i fora de Catalunya com ara L’Eliana (València), Saragossa, València, Encamp (Andorra), Borriana (Castelló), Dénia (Alacant) , Llíria (València), Sausset les Pins (França). Ha cantat en auditoris tan importants com El Palau de la música de València, La Faràndula de Sabadell, Teatre-Auditori de Ripollet, el Teatre Sala de Concerts de Llíria de la Banda Unió Musical de Llíria, Teatre El Goula de Begues, o el Teatre Payá de Borriana

Ha col·laborat amb formacions orquestrals com ara l’Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria (València) sota la direcció d’Hilari Garcia Gàzquez i amb l’orquestra Felip Pedrell de Barcelona sota la direcció d’Isabel Vila.

Recentment, la coral ha estat convidada per l’Escola Coral de l’Eliana per fer un concert a l’Eliana (València) al setembre de 2019.

Al 2017 va celebrar el seu desé aniversari. Entre els actes d’aniversari va destacar el concert celebrat a la ciutat de Saragossa a l’església de l’Hospital Nuestra señora de Gracia, convidats per la secció juvenil de la Coral Locus Amoenus d’aquesta ciutat en novembre, i la participació en les dues cantates del 50 niversari del SCIC (Secretariat de Corals Infantils de Catalunya) juntament amb 2000 cantaires de tot Catalunya, al Palau Sant Jordi de Barcelona, i sota la direcció de Josep Vila i Casañas i de Josep Prats en maig de 2017.

palau-de-la-mc3basica-de-valc3a8ncia.jpg

Palau de la música de València, setembre 2016

En setembre de 2016 la coral va actuar en solitari durant la primera part d’un concert al Palau de la música de València convidada per l’Orfeó Valencià Infantil (OVI).

Va estrenar la cantata “L’Encantada” de Vicent Sanchis per a soprano, cor infantil i orquestra a la ciutat de Llíria (València) en maig 2011.

En 2010 participà en Dénia en l’estrena de l’obra “Ací s’acaba tot” per a Cor de veus blanques i instrumental Orff del compositor Juan Vidal.

Actualment la CORAL IES del CORO de Sentmenat, depen de la Societat Coral obrera La Gloria Sentmenatenca “El CORO” i està federada en el SCIC.

Currículum director

Canta amb nosaltres

El racó del coraler@